Skip to content

Prvi simpozij anesteziologa i reanimatologa FBiH s međunarodnim učešćem

U organizaciji Udruženja doktora medicine anesteziologa-reanimatologa u FBiH (UDMAR) i Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju UKC Tuzla održan je Prvi simpozij anesteziologa-reanimatologa u FBiH sa međunarodnim učešćem na temu „Traumatiziran pacijent – izazov ili rutina“. O aktuelnosti teme i velikom interesovanju za događaj govori podatak o preko 300 registrovanih učesnika koji su od 29 pozvanih predavača imali priliku čuti najnovije informacije o tretmanu politraumatizovanog pacijenta. Pored predavača iz Bosne i Hercegovine učesnici su imali priliku da čuju predavanja eminentnih profesora iz Švedske, Turske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bugarske.

Osim pozivnih predavanja, bile su i dvije poster sesije tokom kojih su kolege iz naše zemlje ali i okruženja, prikazali rezultate istraživanja i interesantne slučajeve.

Ovaj simpozij ima veliki značaj jer je doprinio jačanju saradnje, prijateljskih i profesionalnih konekcija, razmjene znanja i iskustava između anesteziologa unutar ali i van granica Bosne i Hercegovine.