Skip to content

Simpozij intenzivne medicine i terapije bola

Poštovane kolegice i kolege,

čast nam je i zadovoljstvo da vas pozovemo da učestvujete na naučnom skupu pod nazivom „Simpozij intenzivne medicine i terapije bola“ u organizaciji OJ Klinika za anesteziju i reanimaciju KCU Sarajevo, OJ Disciplina za nauku i razvoj i Udruženja doktora medicine anesteziologa reanimatologa (UDMAR) FBiH.

Stručni program simpozija obuhvata najnovije spoznaje, smjernice, procedure i protokole intenzivnog liječenja i terapije bola, uz radionice o otežanom dišnom putu i kardiopulmonalnoj reanimaciji djece i odraslih, slobodne teme i prikaze slučajeva.

Simpozij će biti održan, u skladu sa epidemiološkom situacijom, u prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (veliki amfiteatar), Bolnička 25, u petak, 27.05.2022. od 15:00 do 18:00h i u subotu, 28.05.2022. od 08:00 do 14,30h, a predavači i učesnici će dobiti certifikate bodovane od strane Ljekarske/Liječničke komore Kantona Sarajevo.

Registracija je besplatna za članove UDMAR-a i obuhvata: sudjelovanje na predavanjima i radionicama, kafe pauze, večeru 27.05. i ručak, 28.05.2022. Molimo sve učesnike da se registruju najkasnije do nedjelje, 15.05.2022. na: anestezija.kcus@kcus.ba sa naznakom: „za simpozij“.

Kolegice/kolege kojima treba smještaj (u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) u toku trajanja seminara da se prijave do nedjelje, 15.05.2022. na: info@udmar.ba.

Molimo sve zainteresirane kolegice/kolege da sažetke svojih radova za oralnu ili poster prezentaciju pošalju najkasnije do nedjelje, 15.05.2022. na: anestezija.kcus@kcus.ba sa naznakom: „za simpozij“ zbog pravovremenog štampanja zbornika sažetaka. Prezentacije radova molimo da dostavite na navedenu e-adresu do nedjelje, 22.05.2022.

Srdačno vas pozivamo da svojim sudjelovanjem uveličate ovaj naučni skup, jer nas razmjena znanja i iskustva uvijek dovede do konačnog zajedničkog uspjeha.

Veselimo se vašem sudjelovanju u radu simpozijuma.

Organizacioni odbor simpozija